Han er den yngste av de tre brødrene som er tiltalt for ildspåsettelse og forsikringsbedrageri i tilknytning til brannen på Selje Hotel i november 2016. Han erkjenner ikke straffskyld i saken.

Styrelederen eide 50 prosent i selskapet AS Selje Hotel. Til retten forteller han imidlertid at han ikke visste noe om hva rollen som styreleder innebar. Det viktigste for ham, var å være eier i selskapet.

- Det var min garanti, sier den tiltalte, som sluttet i jobben sin som lastebilsjåfør i Sverige for å flytte til Selje og jobbe på hotellet med sine to brødre.

Samtidig understreker styrelederen overfor retten at han ikke hadde innsyn i selskapets regnskap. Det eneste han hadde tilgang til, var hotellets omsetning fra dag til dag. Hans arbeidsoppgaver var å være resepsjonist, samt flere andre praktiske oppgaver på hotellet. Han forteller at han ikke hadde noe med det administrative arbeidet å gjøre. Det var det hotellsjefen som tok seg av.

Bestemte alt

Den tiltalte styrelederen forteller også at det var hans eldre bror, hotellsjefen, som hadde ansvaret for hotellets økonomi. Han forteller også at det var hotellsjefen som hadde ansvar for å forvalte familiens økonomi. Det innebærer hans to brødre og deres familier. Tidligere er det de tiltaltes far som har hatt denne rollen, ifølge styrelederen.

- Naiv

På spørsmål fra aktor om lovligheten av at styrelederen har fått inn store beløper fra selskapet inn på sin private konto, sier den tiltalte at han hadde tillit til sin bror, og at han ikke har tenkt over om dette er lovlig eller ei.

- De er godkjent både av regnskapsfører og hotellsjefen. Jeg har alltid trodd at når det går gjennom regnskapsfører, så er det ikke noe ulovlig. Jeg har tillit til ham.

Styrelederen sier han aldri har stilt regnskapsføreren spørsmål om lovligheten ved disse overføringene. Det er snakk om til samme flere hundre tusen kroner.

- Jeg har vært naiv. Jeg har aldri trodd at han på noen måte skal lure meg, sier styrelederen om hotellsjefen.