– Årets Operasjon Dagsverk ved Måløy vidaregåande skule innbrakte hele 75.000 kroner, og de ga alt til oss i BuildAid, sier Ole Stenbakk fra Bremanger, som står i spissen for organisasjonen som driver med internasjonal byggebistand.

Det er sjette året på rad at skolen velger å gi pengene til Stenbakks organisasjon, og han er svært takknemlig.

– Gjennom seks år har MVS gitt BuildAid nærmere en halv million kroner, og skolen er en av våre største sponsorer.

Eget prosjekt

Da Stenbakk besøkte skolen sist, i april i år, spurte han elevene om de ønsket å være med på et spesielt prosjekt som kunne være deres eget, nemlig å bygge en skole i Freetown i Sierra Leone i Vest-Afrika.

– Der har vi innledet et samarbeid med den engelske organisasjonen Home Leone. De har kjøpt opp en landeiendom i Freetown og er i ferd med å bygge hus og skoler. Jeg reiser nå nedover i slutten av oktober, og går alt etter planen setter BuildAid spaden i jorda på den første folkeskolen i dette området av Freetown i begynnelsen av november.

Prosjektet vil gå over flere år, og pengene fra MVS vil gå direkte inn i dette prosjektet.

– Det blir tøft

Det er med blandede følelser Stenbakk reiser tilbake. Sierra Leone, som er et av verdens fattigste land, ble nemlig for kort tid siden rammet av enorme nedbørsmengder som utløste store jordras. Disse tok livet av over tusen mennesker.

– Jeg vet av erfaring at det blir tøft. Min samboer Ingfrid og jeg var i Haiti like etter jordskjelvet, så jeg vet hva som venter meg, sier Stenbakk.

– Som regel stiger kriminaliteten etter slike hendelser, og vi som jobber i så små organisasjoner har ingen form for beskyttelse. Vi bor som oftest på byggeplassen. En annen fare er alle sykdommene som blusser opp siden det er mangel på rent vann og kloakken flyter.

Men ifølge Stenbakk er det verdt det.

– Jeg har drevet med dette i 16 år nå. Uten et øre i lønn. Det har gått i blodet. Men du verden så mye spenning, og ikke minst lærdom jeg har høstet av de fattige. Og jeg gleder meg over alt vi har fått til, sier Stenbakk som vil rette en takk til alle sponsorer og støttespillere.