Det bekrefter hans forsvarer, advokat Per Kjetil Stautland.

– Nå er han i gang med soningen, sier Stautland.

Hotellsjefen fikk en fengselsstraff på 5,5 år etter å ha satt fyr på Selje Hotel, samt begått økonomisk utroskap. Etter å ha vært varetektsfengslet i nesten ett år, gjenstår det 4,5 år igjen bak lås og slå for 39-åringen.

Forsvarer Per Kjetil Stautland mener straffen er det i strengeste laget, men valgte likevel ikke å anke dommen.

– Straffen er litt for streng, men ikke veldig langt fra det vi hadde forventet. Det er helt åpenbart at det er et veldig stort forsikringsbedrageri, i tillegg til at det er et stort skadeverk. Han er dessuten dømt for utroskap i underkant av to millioner kroner. Det er jo klart at det må bil en betydelig straff, sier forsvareren og legger til:

– Det er en risiko ved å anke, og. Det medfører usikkerhet, og (hotellsjefen) er interessert i å bli ferdig med straffen.

Ankesak

Det var i utgangspunktet tre brødre som var tiltalt for å ha medvirket til brannen på Selje Hotel i november 2016. Etter den nær tre uker lange rettssaken i Sogn og Fjordane tingrett tidligere i høst, var det kun hotellsjefen som ble dømt for brannen.

Både styrelederen og kjøkkensjefen ble dermed frifunnet.

Statsadvokat Magne Nyborg har valgt å anke tingrettens beslutning om å frifinne styrelederen. Politiet mener han er "Mr. X", personen som var med hotellsjefen til Selje for å rigge hotellet for brann.

Statsadvokat Magne Nyborg vil forsøke å overbevise lagmannsretten om at styrelederen var med på brannstiftelsen ved Selje Hotel. Arkiv

Både hotellsjefen og styrelederen nekter for dette.

I neste runde av rettssaken blir det derfor mysteriet rundt "Mr. X" som vil stå i fokus.

Statsadvokaten har ikke anket frifinnelsen av den tredje broren, kjøkkensjefen.