Det er Anders Lien, svigersønnen til Drageseth, og Therese Lien Smenes, barnebarnet (begge fra Selje), som jobber for å få et nytt hotell i bygda.

Wald Drageseth bygget Selje Hotel på 70-tallet. Han var også drivkraften bak Selje Skjortefabrikk, og en industripioner i Selje-samfunnet.

Nå jobber altså en av hans etterkommere, barnebarnet og hennes far med å få et nytt hotell opp i bygda.

Det er snart ett år siden Selje Hotel brant. Siden den gang har det vært uvisst om det kommer et nytt hotell i bygda. Det er fortsatt stor usikkerhet rundt dette, men Anders Lien kan bekrefte at han og Therese Lien Smenes jobber for å realisere gjenoppbyggingen.

Therese Lien Smenes er en av dem som jobber for å få på plass et nytt hotell i bygda. Arkiv

Han kan ikke si noe om hvor mange som er involvert i prosessene. Han kan heller ikke si noe om planene deres har noe å gjøre med det lukkede Selje Hotel-møtet i formannskapet for et par uker siden.

Ber kommunen om hjelp

Anders Lien og Therese Lien Smenes har spurt Selje kommune om en skriftlig støtteerklæring til deres prosjekt. Det har de fått. De har også fått støtteskriv fra blant annet Visit Nordfjord.

I støtteskrivet fra Selje kommune heter det at et nytt hotell i Selje er et "must", særlig i lyst av planlagte Stad skipstunnel.