Fjordenes Tidende har flere ganger tidligere omtalt den utfordrende barnehagesituasjonen i Selje kommune. På Stadlandet er det seks barn som står uten plass. Foreldrene krever at kommunen finner en løsning til problemet, men så langt er det ingenting som er avklart.

Nå er Selje kommune i en lignende situasjonen. Samtlige barnehager i kommunen er fulle, og det er utfordringer knyttet både til å skaffe større areal og flere ansatte i barnehagene. Rådmannen ser for også seg at det kan bli utfordrende å rekruttere et større fagpersonell til barnehagene i kommunen.

Barnehagebuss

En ny barnehagebuss kan bli løsningen for Selje kommune. Slike busser er innredet som en barnehageavdeling, og er som nevnt tatt i bruk i blant annet Vågsøy kommune.

– Noen kommuner har barnehagebuss som et alternativ for å utvide tilbudet. Men vi ser at det blir vanskelig med rekrutteringsbiten, sier rådmannen og viser til at de må finne barnehageansatte som også har sertifikat til å kjøre buss.

Under torsdagens formannskapsmøte i Selje, tok Stadlandet-politiker Gunn Sande (Sp) til orde for at kommunen får på plass en gunstig barnehageløsning innen starten av 2018.

- Barna på Stadlandet må få en barnehageplass fra og med nyttår. Vi har nok areal der ute, men vi trenger personale, uttalte Sande.

Kan ikke ha løpende opptak

Selje kommune har ikke ressurser til å ha et løpende barnehageopptak gjennom året. Det betyr at de må nøye seg med ett hovedopptak i mars måned.

Rådmannen presiserer at kommunen har havnet i en uheldig situasjon, med tanke på at det er seks barnefamilier som står uten barnehageplass til barna sine. Alle som søkte innen hovedopptaket fikk plass, men de resterende søkerne har ikke fått det.

Saken skal på nytt behandles av formannskapet under møtet 7. desember.