Maurstad vil sammen med ordføreren i Flora, Ola Teigen (Ap), møte ministeren for informere ham om Vågsøy kommunestyre sitt vedtak i grensejusteringssaken, der flertallet ønsket at Bryggja forblir en del av Vågsøy, og i neste omgang Kinn.

– Er dette fornuftig bruk av ressurser? Er det noe en ordfører skal bruke tid på? spurte Hogne Bleie i formannskapsmøtet torsdag.

Men ordføreren var ikke med på at det var feil bruk av ressurser.

– Hvis en ordfører ikke skal kjempe for en sak som tar vekk nær ti prosent av innbyggerne og store inntekter fra en kommune, så vet ikke jeg. Det er ministeren som har avgjøringsmyndighet i denne saken. Det er snakk om å legge fram vår side av saken. Og vi kommer ikke til å få noe svar i morgen. Det kommer når saken er ferdigbehandlet.

Edvard Iversen (V) støttet ordføreren.

– Ordføreren reiser med et klart vedtak fra Vågsøy kommunestyre i ryggen. Jeg er glad for at ordføreren tar dette initiativet, og legger fram det som er Vågsøy kommune sitt standpunkt i denne saken.

Betty Hessevik (Sp) var ikke enig.

– Det er beklagelig at en ordfører ikke hører på innbyggerne når et så stort flertall mener det de gjør. Det er ikke Vågsøy kommune som blir forlatt. Det er Kinn kommune.

En ordknapp ordfører svarte:

– Jeg er fortsatt ordfører i Vågsøy kommune fram til 2020, og denne saken er diskutert.

Til informasjon har også kommunene Eid og Selje vært i møte med kommunalminister Sanner angående samme sak uten at dette avstedkommer samme mengde kritikk. Dette møtet ble avholdt torsdag.