– Jeg følte reportasjen ga et urettferdig bilde av Selje. Hotell-saken er jo tragisk, men det jobbes for å få det opp igjen. Alt er ikke svart, fastslår varaordføreren.

Vanligvis er det ordfører Stein Robert Osdal (KrF) som tar til orde for å fronte kommunen. Denne gangen var det varaordføreren – og han hadde fått nok. Først skrev han et lengre innlegg i sosiale medier, og senere et leserinnlegg som ble publisert i Bergens Tidende.

– Jeg har fått mange tilbakemeldinger, både lokalt og fra folk som bor andre steder i landet. De takker meg for at jeg gjenoppretter det gode bildet de alltid har hatt av Selje, forteller Smenes.

I ettertid er han glad for at han gikk i bresjen for Selje og resten av kommunen.

– Jeg så at saken om Selje Hotel var en av de mest leste sakene på bt.no en lørdags ettermiddag, og tenkte at folk kom til å få et helt feil inntrykk. Det ble sterkt for meg, for dette er noe jeg føler veldig for.

Det er ikke bare varaordfører-rollen som gjør ham aktiv i lokalmiljøet. Han er også med i styret for Nordfjord Vekst, medarrangør av Selje Challenge og medlem i fellesnemnda for nye Stad kommune.

– Jeg er involvert i mye og jeg ser at det er mye positivt som skjer.

Varaordføreren mener Selje har lagt bak seg de vanskeligste tidene.

– Vi har hatt det tøft. Som kommune har vi kjempet oss ut av ROBEK-lista, og drevet med mye brannslukking for å snu oss. Nå er det en ny tid med investering og utvikling. Det vil bety veldig mye. Jeg ser mange lyspunkter fremover, og mange ressurser vi kan utnytte. Reportasjen i Bergens Tidende var trist, rett og slett.

– I alt det svarte de skrev om, ligger det mange muligheter.