– Jeg visste om bevegelsen som er her oppe før møtet og ønsket å vise den respekt samtidig som jeg utfordret den. Jeg tok på alvor det behovet bevegelsen har hatt for mer informasjon, og opplevde at den ble godt mottatt, sier Terje Heggheim etter tirsdagens folkemøte om Kinn på Raudeberg.

Den ferske prosjektrådmannen i Kinn hadde en utfordrende oppgave da han skulle overbevise dem av de nærmere 350 fremmøtte i Parken kulturhus som ikke mener Vågsøys framtid ligger i Kinn kommune.

– Det er en grunn til at dette er vanskelig i Vågsøy, og om jeg som prosjektrådmann bare durer fram uten å ta innover meg de bevegelsene som er i Vågsøy, så gjør jeg ikke en god nok jobb, sier Heggheim.

53-åringen fra Florø innledet sitt foredrag med å fortelle om sin bakgrunn fra Forsvaret hvor han blant annet deltok i oppdrag i Afrika og på Balkan.

– Vi er ikke en bastard av en kommune, men en nyskaping og det er en helt ny måte å tenke kommune på. Og vi er ikke et nødskrik fra havet, men en satsing på kysten, slår Terje Heggheim fast.

Han mener Kinn vil være en historisk satsing på kysten av Sogn og Fjordane – en satsing som i enda større grad vi være nødvendig i det nye fylket.

– Nå skal kortene deles ut på nytt. Vi får et nytt fylkeshovedsete og det er ikke på Leikanger, men Bergen. Vi kan like gjerne reise hver for oss til Bergen, men jeg vet ikke hvor mye vi kommer hjem med. Reiser vi sammen, kommer vi i alle fall med mer styrke til Bergen og kanskje har vi mer i bagasjen når vi kommer hjem.

– Vi er ikke en motvekt mot Nordfjord, Sunnfjord og Sogn. Mange her kjører til Nordfjordeid og har relasjoner østover. I Florø er det 500 personer som jobber i Førde til daglig, og det er klart at det er viktig for oss å ha gode relasjoner øst-vest. Det skal ikke gå på bekostning av noe, men vi skal satse på kysten fordi kysten trenger å bli satset på, mener Heggheim.

Han mener Vågsøy og Flora er i rute med planleggingen av den nye kommunen, noe som, ifølge han, ikke er tilfellet for alle de planlagte kommunesammenslåingene i Sogn og Fjordane. De kommende månedene vil Heggheim utforme et forslag til hvor de ulike avdelingene i nye kommunen skal plasseres (Måløy eller Florø), etter at fellesnemnda før jul gikk bort fra at ansatte i den nye kommunen skal kunne «jobbe der de vil».

– Jeg vil være konsekvent på å bruke «vi». Ikke Florø, Måløy, Flora eller Vågsøy, men «vi» og «oss». Jeg kommer til å bruke mye tid på å snakke fram Kinn og kommer ikke til fokusere på alle vanskelighetene. De skal vi ha i prosjektorganisasjonen, men jeg skal snakke fram Kinn, slo Heggheim fast.