Diskusjonene om sammenslåingen av Vågsøy og Flora kommuner har økt i omfang etter at Fredrik Egeberg sin underskriftskampanje for en folkeavstemning i Vågsøy samlet inn i overkant av 1.500 underskrifter. Tirsdag møtes fellesnemnda, som planlegger sammenslåingen, for første gang i 2018 og Egebergs innbyggerinitiativ står på saklisten som en drøftingssak.

Dette er fellesnemnda som skal bruke de neste årene på å planlegge sammenslåingen av Vågsøy og Flora kommuner. Arkiv

I tirsdagens møte skal også fellesnemnda velge politikerne som skal sitte i følgende politiske underutvalg:

- Felles identitet, kultur og symbol

- Næringsutvikling, næringsselskap, havn, kommunale foretak og eierskap

- Interkommunale samarbeid

- Arbeidsgiverpolitikk

Det skal velges én representant fra fellesnemda, én representant fra Vågsøy kommune og én representant fra Flora kommune i hvert utvalg. En ungdomsrepresentant fra hver kommune kan delta i utvalget for felles identitet, kultur og symbol.

Se møtet i fellesnemnda direkte her.

Under tirsdagens møte i Florø vil også prosjektrådmann Terje Heggheim be om klarsignal til å starte på arbeidet med et «skyggebudsjett» for en tenkt Kinn kommune i 2019, i tillegg til en «skyggeøkonomiplan» for 2020-22. Budsjettet skal presenteres innen juni i år.

Fra Vågsøy sitter ordfører Kristin Maurstad (Ap), varaordfører Nils Myklebust (Sp), Rolf Domstein (H) og Edvard Iversen (V) i fellesnemda. Kristin Maurstad bekrefter imidlertid mandag at hennes sykmelding er forlenget og gjelder ut inneværende uke. Maurstad ble sykmeldt sist mandag. Hun varsler at hun vil delta på enkelte arrangement denne uken, som blant annet den offisielle åpningen av nye Vågsøy ungdomsskole onsdag. Frode Kupen (Ap) møter som vara for Maurstad i fellesnemnda tirsdag.

Se hele sakslisten til tirsdagens møte i fellesnemnda her.

Se møtet i fellesnemnda direkte her.