Kafeen Vår åpnet våren 2017, og har vært et kjærkomment tilbud i Selje sentrum etter at Kafé Nabben stengte dørene og Selje Hotel brant ned. Søstrene Christine Lillesalt og Veronica Hatlenes hadde aldri drevet kafé før, men tok en sjanse fordi de ønsket å skape et tilbud i hjembygda.

– Det var kanskje litt galskap, men det visste vi fra før. Vi er stolte av det vi har fått til, smiler Veronica Hatlenes.

Til tross for at verken hun eller søsteren ønsker å fortsette driften av kafeen, håper de noen andre tar over i de nyoppussede lokalene midt i smørøyet av Selje sentrum.

Spennende og krevende

Kafeen Vår har vært en lærerik opplevelse for de to søstrene, samtidig som det har vært et populært tilbud i bygda.

– Det har vært både krevende og spennende. Vi har lært veldig mye. Alt var jo nytt da vi startet, vi hadde ingen erfaring med å drive kafé, sier Veronica Hatlenes.

Det er mange som synes det er trist at de skal avvikle driften, og søstrene ser helt klart et potensiale for videre kafédrift i lokalene.

– Det er helt klart et potensiale her, men vi har ikke lyst til å drive det videre. Vi har prøvd, og det er ikke for oss, slår Hatlenes fast.

Etter at de annonserte nyheten om at de skal slutte som kafédrivere, har de fått mange tilbakemeldinger fra folk som synes det er trist.

– Folk har forståelse for det, men synes samtidig det er trist at vi skal stenge, sier Hatlenes og legger til:

– Det er flere som gir oss ros for at vi i det minste ga det et forsøk, og det føler jeg virkelig at vi har gjort.