Det er Ludvik Skram i Restaurantdrift Måløy, selskapet bak puben Jibben, som har inngått en avtale om å overta driften av det populære samlingsstedet på idylliske Silda i Vågsøy.

– Skjærbuda har jo vært et sommertilbud i rundt 30 år, og noe som har vært mye i bruk. Det er en av de eneste måtene man kan oppleve Silda på, med mindre man har hus eller hytte der, sier Skram, som forteller at tilbakemeldingene har vært overveldende etter at de publiserte gladnyheten om gjenåpningen på Facebook.

Åpner i påska

Det er fortsatt mye som skal på plass før Skjærbuda kan åpne dørene. Ludvik Skram ser for seg at de først kan holde åpent to-tre dager i påska. Deretter kommer de nye driverne til å fortsette med å ha arrangement med jevne mellomrom i helgene fram mot juli.

– I fellesferien regner vi med at det blir åpent minst fem dager i uken, men vi kan ikke garantere noe ennå, sier Skram.

Pub og restaurant

Den nye driveren ser for seg et fullverdig pub- og restauranttilbud med full meny på Skjærbuda. Han ønsker også å få til overnatting for ansatte, men detaljene rundt dette er foreløpig ikke på plass.

– Det er en av utfordringene vi jobber med, sier Skram.

Utenom åpningstider har man mulighet til å leie Skjærbuda som selskapslokale.

– Man kan leie Skjærbuda hvis man for eksempel skal ha en bursdagsfeiring, bryllup eller om det er et firma som ønsker en litt eksotisk ramme rundt feiringen, sier Skram, som også legger til at det vil bli gjort vedlikehold på bygget før de åpner i påska.