Forrige ukes folkemøte om Kinn i Parken kulturhus på Raudeberg ble drøftet i dagens møte i fellesnemnda i Florø. Vågsøys varaordfører Nils Myklebust (Sp) var klar på at man i fremtidige møter må være flinkere også til å sette fokus på utfordringene som ligger i den planlagte kommunesammenslåingen.

– Det må være en viss balanse på slike informasjonsmøter. I alle, enten det er ekteskap eller sammenslåinger, så er det en del som ikke er helt enkelt å få til og man må sørge for at informasjonen er såpass balansert at det ikke blir stilt spørsmål ved denne i ettertid, sa Myklebust, og fortsatte:

– Det har vært en god del røster som i etterkant av møtet har sagt at informasjonen var nyttig og god, og det skal prosjektrådmann Terje Heggheim ha ros for, men at det var en del sider som ikke ble godt nok belyst. Det er kanskje fordi vi ikke helt har svarene ennå, men uansett er det viktig at man sørger for at informasjonen er balansert.

– Jeg er av den oppfatning at dersom man tør å adressere de utfordringene og åpenbare problemene som ligger i sammenslåingen, men likevel får fram alt det positive som vil følge av sammenslåingen, så får det totale budskapet større tyngde, sa Nødseth.

Flora-politikeren mener utfordringene «ikke må skyves under teppet» når man informerer innbyggerne i Vågsøy og Flora om fremgangen i sammenslåingsprosessen:

– Vi må være åpne om at det er mye som tilsier at disse kommunene ikke burde vært slått sammen. Så er det samtidig slik at flertallet har vurdert det slik at det er en klar overvekt av positive resultater av sammenslåingen. Derfor har vi helhjertet gått inn for dette.

Det samme gjorde Frode Kupen (Ap), som var vara for sykmeldte Kristin Maurstad i fellesnemnda tirsdag.

– Jeg mener at det var en «game changer» og at det er en positiv vind i Vågsøy etter møtet, sa Kupen, også sa var opptatt at man ikke snakker om «problemer», men «utfordringer» med sammenslåingen.

– Vi må på folkemøtene være åpne om hvor man er i prosessen, hvilke utfordringer man har møtt på og hvilke løsninger man har funnet på utfordringene. (...) Så vil det ta tid å informere. Man må ikke gi inntrykk av at man er ferdige med å informere etter det første eller andre møtet, sa Kupen, som oppfordret fellesnemnda til å gjennomføre hyppige folkemøter i de to kommunene.

Det neste folkemøtet om Kinn kommune vil bli gjennomført i Florø mandag 22. februar.