– Jeg trente allerede godt i fjor. Jeg liker å gå på fjellet og så jogger jeg ofte. Det jeg liker aller best er å trene kondisjon, sier Susann Rundereim (18) fra Selje da vi stakk innom Måløy vidaregåande skule for å høre hva elevene tenker om nyttårsforsetter.

– Målet mitt er å bli frisk nok til å få spille fotball igjen. Jeg skadet ankelen på trening for et halvt år siden, sier Johannes Berg (17) fra Måløy som forteller at han ofte trener ved Måløy treningssenter.

Flere av elevene var opptatt av trening, men de hadde forskjellige tanker rundt hvorfor og hvordan de skal trene.

Mens Henrik Rønhovde (16) fra Holvik vil trene mer for å bli sprek, har Kenth Lumaad Falkevik (17) fra Almenning større ambisjoner for treningen. Han oppdaget nemlig i fjor hvor kjekt basketball er og har trent jevnlig på kveldstid med venner.

– Jeg vil bli like god som Lebron James på basketballbanen i løpet av 2018! sier Kenth.

Viktigere med mål

Andre lover seg selv at de skal legge bort uvaner.

– Jeg skal slutte å spise biff midt på natten, ler Oskar Fagerlid (16) fra Bryggja når han blir spurt om sine nyttårsforsett.

Han mener det er helt unødvendig å ha nyttårsforsett.

– Fordi det egentlig ikke hjelper, sier han.

Elevene har i det hele tatt ikke særlig stor tro på nyttårsforsett, men mener det er bedre å sette seg langsiktige mål uavhengig av at man går inn i et nytt år. Slike langsiktige mål mener de for eksempel kan være å fullføre videregående på en god måte, få seg en jobb eller bestå oppkjøringen for førerkort.

– Jeg ønsker å forberede karakterene mine siden jeg fikk et sjokk i overgangen fra ungdomsskolen til videregående, sier Henrik (16).

Elevene er også opptatt av å passe på folk rundt seg som familie, venner og kjærester.

– Et av mine mål er å være mer omtenksom overfor familie og venner, sier Johannes, og legger til:

– Jeg mener at vi bør sette oss mål gjennom hele livet, slik vi får mer motivasjon til å komme dit vi vil, fortsetter han.