Dette er essensen i innspillene fra Norges Fiskarlag om reguleringen av fisket for 2018. Fiskarlaget mener også fortsatt at det er interessant å kunne fiske med line dersom dette lar seg gjøre innenfor den norske kvoten. I fjor var båten MS Bluefin fra Flora den enste norske båten som fikk fiske etter makrellstørje.

I innspillet fra Norges Fiskarlag til årets regulering av makrellstørje vises det også til at det ser ut til å være en økende utbredelse i norske farvann, og ut fra dette burde Norge hatt en større andel av den totale kvoten. Fiskarlaget ber om at norske myndigheter fortsetter arbeidet innenfor ICCAT med å skaffe økte norske fiskemuligheter, samt at den norske forhandlingsdelegasjonen til ICCAT prøver å få justert regelverket i en retning som er bedre tilpasset forholdene i våre farvann.

Ettersom den norske størjekvoten fortsatt er liten og dermed gir grunnlag for et svært lite direkte fiskeri, samt at en relativt stor andel settes av til uunngåelig bifangst, er Fiskarlaget imot at det åpnes for et sports- og rekreasjonsfiske etter makrellstørje.