Det siste året har likestillingsprosjektet vært en viktig del av Fjordenes Tidende både på papir og nett. Prosjektet har som mål å gi et bilde av kvinners hverdag og å øke andelen kvinnelige kilder i avisen.

– Likestilt har vært en suksess, og vi har fått svært mange positive tilbakemeldinger både fra lesere og ikke minst fra de vi intervjuer. Reportasjeserien fikk også hederlig omtale fra Sogn og Fjordane journalistlag i fjor høst, konstaterer redaksjonssjef Jo Carlson.

Han er initiativtaker og prosjektleder, og står i spissen for Likestilt sammen med journalistene Marianne S. Rotihaug og Christina Cantero, som i all hovedsak har skrevet reportasjene. De første sakene ble presentert for leserne 3. mars i fjor, og siden det har prosjektet vært fast innslag i Fjordenes Tidende.

Han er ikke i tvil om at prosjektet har oppfylt intensjonene med å få flere kvinner «på trykk» i avisen.

– Målet vårt var å fortelle spennende historier med kvinnelige kilder, og det mener jeg at vi har klart. Vi har snakket med kvinner fra 14 år til 80+ om alt fra karriere, kvinnerepresentasjon og levealder til alvorlig sykdom, politikk og fritidsinteresser. Og godt og vel halvparten av Likestilt-sakene har vært representert på førstesiden, noe som forteller at prosjektet har bidratt i positiv retning når det gjelder kjønnsbalansen i våre spalter.