Jarle Tor Åsebø er økonomi- og presseansvarlig for Harpefossen skisenter som forbereder seg på vinterferieinnrykk. Han ble intervjuet i vår Fort sagt-spalte fredag:

Namn: Jarle Tor Åsebø

Alder: 63

Adresse: Remmedalen

Sivilstatus: gift, tre barn

Yrke: bonde

Hobby: det blir nok ikke tid til stort mer enn skisenteret

– Hvordan er forholdene i anlegget i forkant av vinterferien?

– De er egentlig veldig bra, vi har rikelig med snø i alle nedfarter og turløyper.

– Jeg regner med at pågangen på anlegget øker i vinterferien. Hvem er det som kommer?

– Da blir det fullt på hyttene i hyttefeltet, og så er det jo lokalbefolkning som kommer. Og alle de som har noe å leie ut til overnatting får pågang, og skisenteret har fullt.

– Hvor mange er det som vanligvis kommer?

– Det er ganske væravhengig, men vinterferien er en av de viktigste ukene i året for oss, og er det bra vær, kommer det bra mange folk.

– Hvordan er værutsiktene for vinterferien?

– Vi følger godt med på meldingene, og sånn som det ser ut framover nå er det meldt lite vind og lite nedbør hele uke. Så det ser bra ut.

– Hva kan Harpefossen tilby sine besøkende denne vinterferien?

– Det vil være åpent i alle nedfarter, og vi har også ganske store områder for dem som liker frikjøring i terreng. Vi har turløyper og en helt ny skiskytterstadion med skiskytteranlegg. Helt nederst i miniheis- området har vi også en park med hopp og rails for dem som liker å være litt i lufta. Vi har kafé på Furuhogane og i varmestova, og vi har skiverksted og skiutleie. Hele anlegget er åpent i ferien, og det er da det er kjekt å være på Harpefossen.

Er der noen renn eller annet som skjer i vinterferien?

– Ja, det er Vestlandsmesterskap i skiskyting den første helga i vinterferien. Det er en ganske stor konkurranse med 120 påmeldte fra hele Vestlandet. Lørdag er det normalprogram og søndag er det sprint.

– Hvordan er beredskapen om noen skulle være uheldige i løypene?

– Vi har vår egen skipatrulje som alltid er på plass når heisene er åpne. De er i beredskap og vil være godt bemannet i vinterferien.