– Det er ikke verst!, smiler Petra Halnes.

Hun er en av beboerne på Kulatoppen som fikk seg en hyggelig overraskelse denne uken, da det ble klart at omsorgssenteret endelig får tilgang til TV-sendingene fra de olympiske vinterlekene.

Rolf Solheim, elev Nirmann Nixon, Gunnvor Solvik, Petra Halnes og Svein Falkevik på Kulatoppen bu- og omsorgssenter.

Mistet over halvparten av OL

OL i Pyeongchang startet 9. februar, men det var ikke før halvannen uke senere at beboerne på Kulatoppen bu- og omsorgssenter i Vågsøy fikk tilgang til OL-kanalen TVNorge.

– Det kan være kjekt å se på OL på lange dager, smiler beboer Petra Halnes og legger til:

– Jeg liker langrenn, og kommer nok til å følge med fremover.

Beboer Svein Falkevik synes også det er kjekt at alle på Kulatoppen får tilgang til TV-sendingene fra OL i Sør-Korea. Selv har han fulgt iherdig med fra leiligheten sin på Kulatoppen. Falkevik har en privat ordning som gir ham tilgang til TV-sendingene fra OL, og synes det er kjekt at de andre på huset nå også får tilgang.

– Beklagelig

En av lederne på Kulatoppen, Tone Husevåg, sier det er beklagelig om sportsinteresserte beboere har gått glipp av de olympiske vinterlekene.

– Vi har rett og slett ikke vært klar over at vi ikke har den kanalen, sier Husevåg og legger til:

– Vi har ikke vært oppmerksomme på det. Vi har heller ikke fått noen klager fra brukerne. Det er pårørende som har påpekt det, sier Husevåg.

Kulatoppen bu- og omsorgssenter betaler for Riks TV, men har av tekniske årsaker ikke hatt tilgang til alle kanalene, blant annet TVNorge.

– Så fort vi ble gjort oppmerksomme på at vi ikke hadde tilgang til TVNorge, så ble det tatt tak i, sier Husevåg og viser til at OL-kanalen ble installert på Kulatoppen tirsdag denne uken.

– Det er mye å holde styr på. Vi får håpe at OL holder seg på den samme kanalen om fire år igjen, sier Husevåg spøkefullt.