– Ministeren var tydelig på at hun forholder seg til Stortinget sitt vedtak (om at Flora og Vågsøy skal slås sammen fra 1. januar 2020, journ.anm). Selv om hun hadde registrert at vi har vedtatt å gjennomføre en folkeavstemning i Vågsøy, så var rådet at vi må forholde oss til at det er Stortinget som bestemmer kommunestrukturen, sier Vågsøy-ordfører Kristin Maurstad (Ap).

Torsdag møtte hun kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) i Oslo sammen med Flora-ordfører Ola Teigen (Ap) og Flora-rådmann Terje Heggheim.

– Det er ikke på hennes bord. Det er det Stortinget som avgjør. Men vi snakket om mye annet, blant annet arbeidsgiveravgiften og utviklingsmulighetene i Kinn kommune, sier Maurstad.

– Hva sa statsråden om utfordringene med at det er en ulik arbeidsgiveravgift i de to kommunene?

– Der skal Terje Heggheim sende henne et notat med de problemstillingene vi står overfor og så skal de se på det, svarer Maurstad.

– Hva var det viktigste svaret dere fikk under besøket i Oslo?

– For oss er det uansett viktig å møte en nyansatt kommunalminister slik at vi kan fortelle om Kinn kommune og sammenslåingsprosessen vår. Så var det også greit å få en avklaring at vi må jobbe for fullt videre med sammenslåingen, avslutter Vågsøy-ordføreren.