Natt til søndag har én eller flere personer brutt seg inn ved San Marino og gjort tyveri og skadeverk på restauranten i Måløy sentrum.

– Vi stengte som vanlig etter en travel dag lørdag og dro hjem i 23-tiden. I 10-tiden søndag åpnet min bror restauranten og da han så hvordan det så ut ringte han meg umiddelbart, sier daglig leder Fouad al Dabbagh til Fjordenes Tidende.

Fouad al Dabbagh

Et vindu på sjøsiden av bygget var knust og inne i restauranten var det tilgriset med blant annet brennevin, andre drikkevarer, dressing og mat.

(Se al Dabbagh sin egen video av skadene øverst i saken)

– Det så ut som et helvete. Det var forferdelig. Jeg så umiddelbart at det ikke var snakk om et ran, men hærverk, sukker al Dabbagh.

Han tok umiddelbart kontakt med politiet som gjennomførte undersøkelser på åstedet.

– Dette er en alvorlig sak hvor det er gjort innbrudd og relative store skadeverk og tilgrising. Vi har sikret oss biologiske spor og fingeravtrykk, men er interessert i tips fra folk som har sett eller hørt noe mistekelig, sier lensmann Nils Bakke.

Fouad al Dabbagh tror det har vært flere uvedkommende i restauranten natt til søndag.

– Hullet i ruta var lite, så vi tror at en liten person har gått inn først og deretter sluppet flere inn i restauranten. Bakdøren var nemlig åpen, sier al Dabbagh.

– Det er ikke noe som tyder på at det har vært flere inne, men vi kan ikke utelukke det, sier Nils Bakke om teorien til den daglige lederen.

Gjerningspersonen(e) har stjålet i overkant av 3.000 kroner fra kassaapparatet i tillegg til flere flasker brennevin. I tillegg er det helt brennevin i akvariet i restauranten.

– Gullfiskene er døde. Det er rent jævelskap, raser restaurantdriveren.

Han flyttet til Måløy fra Ulsteinvik for ett år siden.

– Jeg trives godt her, opplever stedet som trygt og har aldri opplevd noe lignende. Dette var sjokkerende, sier Fouad al Dabbagh, som nå vurderer å installere alarmsystem i restauranten.

Søndag brukte Fouad al Dabbagh og kollegaene ti timer på å rydde restauranten, som dermed måtte holde stengt. Mandag er restauranten sør i Måløy sentrum igjen åpen.