– Resultatet fra denne meningsmålingen er ikke et nei til Flora, men et ja til Vågsøy. Innbyggerne sier at de ønsker å beholde Vågsøy kommune fordi de mener at det er en veldrevet kommune som har gode resultat å vise til og som har flinke folk på alle plan. Ansatte innen helse og skole fortjener stor ros for den jobben de gjør, sier varaordfører i Vågsøy, Nils Myklebust (Sp).

– Dette er i tråd med det jeg føler er stemningen i Vågsøy. Det er verdt å merke seg at Edvard Iversen (V) sa på fellesnemnda sitt møte i Florø mandag at han ikke traff de nei-folkene som jeg hadde truffet. Når en ser dette resultatet er det helt tydelig at vi snakker med ulike folk, sier Myklebust.

– Vi har sagt at vi kommer til å respektere flertallet i folkeavstemningen uansett, og jeg håper at et flertall i kommunestyret denne gangen velger å følge folket.

– Dette er veldig gledelig, og det viser at de politikerne som har vedtatt sammenslåingen med Flora ikke er på bølgelengde med folket.

Egeberg mener at Kinn-forkjemperne har «brent kruttet» på å få folk til å tro at det ikke er mulig å reversere sammenslåingen.

– Det er en annen stortingssammensetning nå enn hva det var da dette ble vedtatt i fjor, sier vågsøyværingen.

– Nei, det kan jeg ikke se. I utgangspunktet så tenkte jeg at 50,1 prosent var flertall nok, men når et så stort flertall er i mot så vil politikerne ikke få noen legitimitet av folket om de kjører på videre. Da vil det aldri bli ro. Det er rett og slett ikke mulig å slå sammen disse to kommunene om et så stort flertall er i mot, avslutter Fredrik Egeberg.