– Jeg er ikke overrasket. Jeg hadde faktisk trodd at motstanden var større gitt de motkreftene som er i Vågsøy til kommunesammenslåingen, sier Flora-politiker Jacob Nødseth (Samlingslista) til Fjordenes Tidende.

Nødseth tror det blir vanskelig å snu resultatet til et flertall for sammenslåingen i folkeavstemningen 11. juni.

– Jeg tror at uansett hva man bruker av tid og krefter på å informere innbyggerne, så vil det i folkeavstemningen være minst 60 prosent som er mot Kinn kommune. Det kommer av at det er lettere å mobilisere til et nei enn til til et ja. Nå er det uansett viktig at man kommer på banen og selger inn de gode argumentene for en sammenslåing, sier Nødseth.

– Det ble gjennomført en meningsmåling i forkant av at kommunestyret vedtok sammenslåingen i fjor, så sånn sett er dette ikke nytt. Det vil jeg tro vil være tungveiende både for statsråden og for Stortinget dersom det skunne komme et utspill om reversering, sier florøværingen.

Hanne Husebø Kristensen (H) i fellesnemnda tror resultatet fra meningsmålingen kan påvirke folkeavstemningen 11. juni.

– Ja, det tror jeg faktisk. Fram til nå har nei-stemmene vært veldig tydelige. Jeg tror kanskje disse tallene vil få ja-stemmene tydeligere fram, sier Husebø Kristensen til Firdaposten.

Flora-politikaren er ikke overrasket over resultatet i meningsmålingen, og sier til avisen at kommunikasjon vil bli viktig framover.

– Vi må jo huske på at Kinn fremdeles er ganske ferskt for mange. Vi i fellesnemnda lever litt i vår egen boble, og ser kanskje ikke hvilket informasjonsbehov folk har, og hva de lurer på. Vi må ta innover oss disse tallene, og har en jobb å gjøre, sier Husebø Kristensen.

– Så håper jeg at folk i Vågsøy er mottakelige for informasjon, samtidig som at de aktivt oppsøker den, og med åpent sinn, sier hun.