Det var søndag 11. mars at restauranteier Fouad al Dabbagh kom på jobb til drepte akvariefisker og ramponerte lokaler. Et vindu ble knust og rundt 3.000 kroner ble stjålet fra restauranten. Lokalene var også tilgriset med brennevin, dressing og mat.

– Det så ut som et helvete, uttalte restauranteieren til Fjordenes Tidende kort tid etter hendelsen.

Halvannen uke har gått siden hærverket ble begått, og politiet står fremdeles uten mistenkte i saken. De har sikret fingeravtrykk fra åstedet, og venter svar fra Kripos før påske.

Det er usikkert om det er én eller flere personer som står bak.

Det var imidlertid ikke bare DNA-spor som ble etterlatt av gjerningspersonen(e). Politiet ber nå publikum om tips til hvem som kan være eieren av det oppsiktsvekkende sporet som ble funnet i restauranten etter innbruddet.

Kubjella som ble funnet på åstedet er 12 centimeter høy og ca. 14 centimeter bred. Pennen blir brukt som målestokk.

– Det lå en kubjelle igjen på åstedet, og den tilhører ikke fornærmede. Vi antar at det er en gjerningsmann som har lagt den igjen, sier Nils Bakke ved Vågsøy lensmannskontor.

– Om noen vet hvem som eier denne, tar vi gjerne imot opplysninger om det. Vi kan holde opplysningene anonyme, understreker Bakke.

Få tips

Innbruddet skjedde natt til søndag 11. mars. Restauranten San Marino ligger sentralt i Måløy, men det er likevel ingen som har observert eller hørt vedkommende som brøt seg inn i lokalene. Politiet har mottatt et par tips, men ingen av dem har ført etterforskningen videre.

– Det er litt rart at ingen har hørt noe, sier Nils Bakke ved Vågsøy lensmannskontor og legger til at politiet fortsatt er interessert i alt av tips.

Bakke beskriver hendelsen som svært unødvendig og tragisk for restauranten. Han synes også det er uforståelig at noen begår den type hærverk.

Bakke ser ikke bort fra at handlingen skjedde mens gjerningspersonen var beruset.

– Det ser ikke ut som dette er noe som er godt gjennomtenkt.