Organisasjonen Nei til Kinn gjennomførte sitt stiftelsesmøte på rådhuset i Måløy onsdag kveld. Totalt 14 personer deltok på møtet som ble ledet av kommunestyrerepresentant Geir Oldeide (Rødt)

På møtet ble følgende styre for den ferske organisasjonen valgt: Fredrik Egeberg, Geir Ove Refvik, Kent Hammersvik, Tom Andre Hopland og Sidsel Kongsvik. Varaer til styret er Linda Kandal Johnsen, Gunnar Nore, Torfinn Kråkenes og Frank Husevåg.

Forsamlingen vedtok også formålsparagrafen til Nei til Kinn som lyder som følger:

"Nei til Kinn er en tverrpolitsik organisasjon. Den har sitt utspring og er basert i Vågsøy, men alle som sluttar seg til organisasjonen sitt formål er velkommen til å delta i arbeidet også om ein bur i ei anna kommune. Organisasjone blir leia av eit styre vald den 21.03.2018. Styret består av fem medlemmer pluss vara. Styrets medlemmer må vere busette i Vågsøy kommune. Styret vel sjølv leiar og fordeler andre funksjonar i styret. Saker i styret vert avgjort ved alminnelig fleirtalsvedtak.

Nei til Kinn sitt formål er:

- å representere motstanden mot Kinn i befolkninga i Vågsøy

- å få flest mogleg til å røyste nei i folkerøystinga i Vågsøy den 11. juni

- å få Stortinget til å oppheve vedtaket om samanslåinga av Flora og Vågsøy"

Organisasjonen legger ikke opp til medlemsavgifter og satser på at Vågsøy kommune vil finansiere deres arbeid. En søknad fra Nei til Kinn på 50.000 kroner blir behandlet i torsdagens kommunestyremøte i Vågsøy som sendes direkte på fjt.no fra klokken 14.00.