«Nei til Kinn» søkte om 50.000 kroner til å drive kampanjearbeid i forkant av folkeavstemningen 11. juni, og Daniel Henriksson (Rødt) foreslo i dagens kommunestyremøte å gi nei-kampanjen pengene fra kommunens disposisjonsfond.

- Det skulle bare mangle med tanke på de ressursene som ja-siden allerede har. Vågsøy kommune har fått penger til å drive informasjonsarbeid om Kinn, men nei-siden er ikke interessert i at fellesnemnda skal være deres talerør. De kan eller skal ikke være upartiske i dette spørsmålet. De er å anse som den organiserte ja-siden, sa Henriksson, som var vara for Geir Oldeide i dagens kommunestyremøte.

Daniel Gangeskar (V) viste til at det både er Vågsøy-politikere som er positive og negative til Kinn i fellesnemnda.

- Jeg mener informasjonsflyten fra fellesnemnda er god og nyansert, sa Venstre-politikeren.

- Jeg har vanskelig for å ta en slik søknad på alvor, sa Sølvi Grov (Frp), som var kritisk til at lokalpolitikere var involvert i forbindelse med stiftelsen av selskapet. Kommunestyrerepresentant Geir Oldeide (Rødt) ledet torsdagens stiftelsesmøte hvor «Nei til Kinn» samtidig slo fast i sin formålsparagraf at de skal være en tverrpolitisk organisasjon.

- Jeg trodde politikerne skulle stille seg bak vedtak som var lovlig fattet i kommunestyret. Det blir feil når politikere stiller seg bak grupper som motarbeider egen kommune som jobber etter vedtak som er fattet i kommunestyret, sa Grov.

- Jeg vil tro at man skal tenke nøye over hva det vil si å avslå denne søknaden, sa Myklebust, som gav klart uttrykk for at han ikke tror et avslag vil gjøre motstanden mot Kinn mindre.

Partikollega Betty Hessevik (Sp) var enig:

- Skal informasjonen være balansert så må vi ha et annet opplegg enn det vi har hatt til nå. Hvem skal ha det opplegget? Det kan ikke være fellesnemnda for de har et helt annet mandat, sa Hessevik.

Vågsøy Høyre sørget for et flertall for å gjennomføre en folkeavstemning sist måned, men å være med på å finansiere en nei-kampanje vil de ikke:

- Søknaden viser litt av problemet vi sitter i. Om vi skal ha en nei-side som får penger for å jobbe mot alt det positive som blir lagt fram fra Kinn-ledelsen, så har vi en kjempeutfordring. I media er det veldig mye synsing og tro nå. Det faktabaserte som handler om organiseringen og økonomiske forhold virker ikke lenger å være så viktig for nei-siden, sa Morten Hagen (H).

Forslaget fra Daniel Henriksson (Rødt) fikk derfor kun støtte fra Senterpartiets fire og tverrpolitsk liste sine to representanter. Tove Lill Refvik Volle (Ap) ble vurdert inhabil i saken, da hun er søster til en representant som onsdag ble valgt inn i styret til «Nei til Kinn». De øvrige 19 representantene stemte mot å gi 50.000 kroner til nei-kampanjen.

På stiftelsesmøtet til «Nei til Kinn» onsdag ble det klart at de ikke legger opp til medlemsavgifter i organisasjonen. Når kommunen nå har avslått søknaden om å støtte de økonomisk, må det ferske styret trolig vurdere dette på nytt.