Både store og små troppet opp for å få med seg åpningsdagen. De ble møtt av oppussede lokaler og lukten av nystekte kanelboller da de kom inn kafédørene fredag.

Cecilie Sunde Hoddevik og moren Anne-Britt Sunde har den siste tiden jobbet på spreng for å få alt klart til åpningen. De synes derfor det var rørende å høre alle de positive tilbakemeldingene fra bygdefolket, med ordfører Stein Robert Osdal (KrF) i spissen. Han benyttet anledningen til å takke de nye driverne for at de tør å satse i en utfordrende tid.

- Dere tør å satse i en bygd som opplever litt motstand, sa Osdal før han overrakte en blomsterbukett til kafédriverne.

Ordfører Stein Robert (KrF) var en av de første som var på plass under åpningen av Havbris Café i Selje fredag. Han roser kafedriverne for at de satser i bygda.

Sunde Hoddevik og moren har drevet Nabben Pryd & Mote i nabolokalene i mange år. De får ros for alt de har gjort, og fortsatt gjør, for lokalsamfunnet.

Nå er Nabben Pryd & Mote også blitt en del av kafeen som ligger vegg i vegg.

- Jeg føler man må ta litt ansvar når man bor i en bygd. Man kan ikke bare sitte og tenke at ting skjer av seg selv. Jeg mener man bør bidra, sier Sunde Hoddevik.

Tidligere har denne gjengen vært på Kafeen Vår fast hver dag klokken 10. I dag var første dag på Havbris Café. Her med Viljar Drabløs (f.h.), Roar Hamre, Odd Drabløs, Christian Naustdal, Otto Nøstdal og Herman Berstad.

Hun har fått mange positive tilbakemeldinger i forbindelse med den nye kafeen.

- Folk er forventningsfulle. Jeg håper ikke de har altfor mange forventninger, for ting kommer til å komme på plass litt etter litt, smiler Sunde Hoddevik.

Denne helgen holder Havbris Café langåpent. Fremover kommer de også til å holde søndagsåpent. Sunde Hoddevik ønsker at den nye kafeen skal ha en rolig atmosfære der folk kan samle seg og være sosiale, og er spent på veien videre for kafeen.

Seljeværing Arne Helge Seljen er mannen bak utstillingen på den nye kafeen. Han er hobbyfotograf, og synes det er kjekt å få stille ut motivene sine på kafeen.

Du kan lese mer om Havbris Café i tirsdagens utgave av Fjordenes Tidende.