I en periode i fjor ble flomlyset på kirker og gravplasser i Vågsøy slukket fordi soknerådet slet økonomisk.

Pengemangelen gjorde også at enkelte av kirkene i perioder måtte holde stengt. Kuttene skapte store reaksjoner og Vågsøy-politikerne valgte da å øke bevilgningene, slik at blant annet lysene igjen ble tent.

Nå opplyser imidlertid soknerådet at lysene på Sør-Vågsøy og Nord-Vågsøy kyrkje er henholdsvis delvis og helt ødelagt som en følge av slitasje.

Soknerådsleder Kristine Schielderup forklarer at man i ferd med å utbedre lysanleggene, men kostnaden med arbeidet er større enn det soknerådet kan bære.

– Soknerådet hadde 50.000 kroner til å få løst problemet, men det var ikke nok. Vi mangler litt over 18.000 kroner, sier sognerådsleder i Vågsøy, Kristine Schielderup.

Hun viser til at soknerådet opplevde stor støtte fra lokalbefolkningen da man i fjor slet økonomisk, og håper nå at innbyggerne igjen gjennom en kronerulling vil bidra til at kirker- og gravplasser blir opplyst.

– Kommer det inn mer enn midlene vi mangler for å reparere lysene, så blir pengene brukt til å forskjønne gravplassene, forklarer Schieldrup.