Chicken afritada er en rett som blir laget i mange filippinske hjem. Med ingredienser som kylling, tomat, pølser og gode grønnsaker vil gryten garantert falle i smak hos små og store.

Dette trenger du til seks personer:

900 g kylling, skåret i serveringsstykker

2 store poteter, i terninger

2 store gulrøtter i skiver

1 stor paprika i skiver

1 kopp grønne erter

225 g tomatsaus

4 fedd hvitløk, finhakket

6 stk hotdogs ( pølser), i skiver

1 medium løk, i terninger

3 dl kyllingkjøttkraft

2 stk tørket laurbærblad

1 ts sukker

4 ss matolje

Salt og nykvernet sort pepper

Ris til seks porsjoner

Slik lager du retten:

Varm oljen i en gryte eller dyp panne Stek kylling til den får en lys brun farge (cirka tre minutter på hver side). Ta kyllingen opp fra gryten. Fres hvitløk og løk i samme gryte. Ha i hotdogs i skiver og kylling og kok i ett minutt. Hell i tomatsaus og kyllingbuljong, og legg i laurbærblad. Tilsett så poteter og gulrøtter, og la det småkoke i 20 minutter eller til grønnsakene er myke. Ha i paprika, grønne erter, salt, sukker og kvernet sort pepper og kok i tre minutter til. Skru av varmen og anrett på tallerkener eller server i en serveringsbolle.

Tips: Server gjerne med ris til.

Tips: Husk å ikke røre for mye i kyllingen når den koker, det kan ødelegge bitene.