Chicken afritada er en rett som blir laget i mange filippinske hjem. Med ingredienser som kylling, tomat, pølser og gode grønnsaker vil gryten garantert falle i smak hos små og store.
Dette trenger du til seks personer:
900 g kylling, skåret i serveringsstykker
2 store poteter, i terninger
2 store gulrøtter i skiver
1 stor paprika i skiver
1 kopp grønne erter
225 g tomatsaus
4 fedd hvitløk, finhakket
6 stk hotdogs ( pølser), i skiver
1 medium løk, i terninger
3 dl kyllingkjøttkraft
2 stk tørket laurbærblad
1 ts sukker
4 ss matolje
Salt og nykvernet sort pepper
Ris til seks porsjoner
Slik lager du retten:
Varm oljen i en gryte eller dyp panne Stek kylling til den får en lys brun farge (cirka tre minutter på hver side). Ta kyllingen opp fra gryten. Fres hvitløk og løk i samme gryte. Ha i hotdogs i skiver og kylling og kok i ett minutt. Hell i tomatsaus og kyllingbuljong, og legg i laurbærblad. Tilsett så poteter og gulrøtter, og la det småkoke i 20 minutter eller til grønnsakene er myke. Ha i paprika, grønne erter, salt, sukker og kvernet sort pepper og kok i tre minutter til. Skru av varmen og anrett på tallerkener eller server i en serveringsbolle.
Tips: Server gjerne med ris til.
Tips: Husk å ikke røre for mye i kyllingen når den koker, det kan ødelegge bitene.