Høystbydende aktør Ultimo Eiendom AS fra Stadlandet trakk seg tirsdag kveld fra budrunden om Vestkapp-tomta. De hadde lagt inn et bud på 675.000 kroner. Dette ble som nevnt trukket kvelden før saken skulle opp til behandling i kommunestyret i Selje.

Med det var det Kvernevik Holding AS som hadde det høyeste budet (666.000 kroner). Kommunestyret i Selje gikk onsdag inn for å la dette selskapet kjøpe tomta.

- Uryddig prosess

Ultimo Eiendom AS fra Stadlandet trekker budet fordi de mener prosessen har vært uryddig. En annen årsak er det de beskriver som usikkerhet knyttet til kjøpsreglene. De fikk inntrykk av at salget hadde blitt gjort om til en konseptkonkurranse, ikke en budrunde der tomta gikk til høystbydende, slik kommunen først hadde gitt uttrykk for.

- Vi har hatt oppklaringsmøte med rådmann og vi har snakket med enkelte politikere og brukt mye energi på å få klarhet i denne saken. Etter hvert erfarer vi at det som skulle være et kjekt prosjekt, har endt opp i et politisk spill for å beholde tomta som vi trodde var vår. Hvis vi hadde blitt nummer to, ville vi fått sjansen til «omkamp»? Beklageligvis så tror vi ikke det, skriver Heming Drage i Ultimo Eiendom AS i en e-post til Selje kommune. I den samme e-posten trekker selskapet budet.

Arkiv

Store planer

Den opprinnelige planen var at Ultimo Eiendom AS skulle presentere planene for Vestkapp under kommunestyremøtet i Selje onsdag. Etter at selskapet trakk budet tirsdag kveld, var det i stedet Kvernevik Holding som presenterte sine planer for politikerne.

Oskar Kvernevik representerte selskapet under presentasjonen. Han er sønnen til Oddgeir og Annbjørg Kvernevik, ekteparet som har driftet Vestkapphuset tidligere. Med seg hadde han Kristine L. Myrseth fra Selje. Hun har et stort ønske og mange planer om å skape ny aktivitet på Vestkapp-platået.

Oskar Kvernevik i Kvernevik Holding AS er sønnen til ekteparet som tidligere har drevet Vestkapphuset i flere år. Nå satser han videre på utvikling på det spektakulære fjellplatået på Stadlandet.

På kort sikt er det snakk om å få i gang en restaurantdrift i Vestkapphuset, som har vært stengt de siste årene. De langsiktige planene for Myrseth og Kvernevik Eiendom AS er å utvikle Vestkapp med overnattingstilbud, opplevelsessenter og aktiviter.

Du kan lese mer om Vestkapp-planene i fredagens utgave av Fjordenes Tidende.