Det var natt til søndag 11. mars at restauranten San Marino i Måløy sentrum ble utsatt for innbrudd og grovt hærverk. Restauranteieren kom på jobb til drepte akvariefisker og ramponerte lokaler. Et vindu ble knust og rundt 3.000 kroner ble stjålet fra restauranten. Lokalene var også tilgriset med brennevin, dressing og mat.

I forbindelse med etterforskningen ønsker politiet å komme i kontakt med personer som var ute i Måløy sentrum på kveldstid lørdag 10. mars og natt til søndag 11. mars. Det aktuelle tidsrommet strekker seg fra 23-tiden lørdag til 10-tiden søndag morgen.

- Vi er interesserte i å kartlegge hvem som har vært ute på byen denne kvelden, både kjente og ukjente, sier politibetjent Jan Arild Nervik ved Vågsøy lensmannskontor.

Tre menn skal den aktuelle natten ha blitt observert i et område som ikke er så langt fra restauranten. Politiet har imidlertid ikke fått noen konkrete beskrivelser av disse personene. De er derfor interesserte i å få så mange opplysninger fra publikum som mulig om personer som har vært ute den aktuelle natten.

- Vi vil snakke med folk som har bevegd seg fra området Måløy sentrum og utover mot Sæterneset den kvelden.

Åsted Norge tok kontakt

TV-programmet Åsted Norge på TV 2 har vært i kontakt med Vågsøy lensmannskontor i forbindelse med innbruddssaken på San Marino. Det ble imidlertid ikke aktuelt for Åsted Norge å gå videre med saken, ettersom det ikke var tilstrekkelig med videomateriale, i form av overvåkingskamera eller lignende, som var tilgjengelig.

Politiet er fortsatt avhengige av publikums hjelp, og innbruddssaken er viktig for Vågsøy lensmannskontor. De anser det som svært viktig å komme til bunns i saken.

- Det ville vært uheldig om noen hadde klart å komme seg unna med dette. Det at slike ting kan skje, skaper jo en viss utrygghet. Derfor må vi prøve å finne ut av det, sier Nervik.

Tekinske spor

Så langt har politiet få spor i saken. DNA-funn på stedet er sendt inn til analyse hos Kripos, og en kubjelle ble etterlatt på stedet. Politiet er imidlertid ikke overbeviste om at det er de tekniske sporene som vil gi sakens gjennombrudd.

- Vi satser på at det er den gode, gamle taktiske etterforskningen som skal bringe oss videre, sier politibetjent Jan Arild Nervik ved Vågsøy lensmannskontor.

Legger et puslespill

Politibetjenten sammeligner etterforskningen av innbruddssaken som å legge et puslespill.

- Vi legger et puslespill, og da må vi ha alle bitene, også fra dem som tror at de ikke har noen opplysninger. Publikum kan ta kontakt med oss og gi oss opplysninger, og så vurderer vi om de er viktig eller ikke, understreker Nervik.

Han beskriver saken som svært spesiell.

- Denne etterforskningen er på ingen måte lagt død. Dette er sånt som ikke skjer så ofte i denne byen. Det er små forhol dher. Vi er opptatte av å finne ut av det, slik at folk kan føle seg trygge. Det er ikke noe vi tar lett på, sånn sett. Det er viktig å få oppklart slike saker.