Gulrotkake fell alltid i god smak. Om du lagar den i rullekake-variant, blir den endå meir saftig og ein får endå meir av den gode ostekremen!

Dette treng du:

4 egg

3 dl sukker

3,5 dl sikta kveitemjøl

2 ts malt kanel

1 ts natron

0,5 ts salt

1 ts vaniljesukker

1,25 dl olje

4 dl riven gulrot

Dette treng du til ostekremen:

170 g kremost naturell

75 g smør

170 g melis

1,5 ts vaniljesukker

Slik lagar du kaka:

Visp egg og sukker til stiv eggedosis.

Bland saman mjøl, kanel, natron, salt og vaniljesukker.

Sikt  det tørre vekselvis med oljen i eggedosisen.

Rør forsiktig inn gulrøtene til slutt. Bre røra utover eit steikjebrett dekt med bakepapir. Steik i ca. 6-7 min ved 180 *c- Avkjøl kaka med eit vått klede over.

Ostekremen lagar du slik:

Visp saman ost, melis og vaniljesukker med ein handvispar.  Ha ostekremen på kaka, rull den, og pynt med litt krem gulrotstrimlar.

Tips:

Om du ønskjer andre smakar på kaka kan du  tilsetje hakka nøtteblanding  og kardemomme, eller rive sitronskal og litt ingefær i deiga di. I tillegg er det kjempegodt med litt eit dryss hakka nøtter over.