Gulrotkake fell alltid i god smak. Om du lagar den i rullekake-variant, blir den endå meir saftig og ein får endå meir av den gode ostekremen!
Dette treng du:
4 egg
3 dl sukker
3,5 dl sikta kveitemjøl
2 ts malt kanel
1 ts natron
0,5 ts salt
1 ts vaniljesukker
1,25 dl olje
4 dl riven gulrot
Dette treng du til ostekremen:
170 g kremost naturell
75 g smør
170 g melis
1,5 ts vaniljesukker
Slik lagar du kaka:
Visp egg og sukker til stiv eggedosis.
Bland saman mjøl, kanel, natron, salt og vaniljesukker.
Sikt det tørre vekselvis med oljen i eggedosisen.
Rør forsiktig inn gulrøtene til slutt. Bre røra utover eit steikjebrett dekt med bakepapir. Steik i ca. 6-7 min ved 180 *c- Avkjøl kaka med eit vått klede over.
Ostekremen lagar du slik:
Visp saman ost, melis og vaniljesukker med ein handvispar. Ha ostekremen på kaka, rull den, og pynt med litt krem gulrotstrimlar.
Tips:
Om du ønskjer andre smakar på kaka kan du tilsetje hakka nøtteblanding og kardemomme, eller rive sitronskal og litt ingefær i deiga di. I tillegg er det kjempegodt med litt eit dryss hakka nøtter over.