Teorien er basert på vitneforklaringer politiet har fått i etterkant av brannen i skogsområdet på Øvre Tennebø forrige torsdag. Brannen startet i nærheten av en strømstolpe og en trafo.

– Vi har lett etter levningene av fuglen, men vi har ikke noe funnet noe. Det kan være flere grunner til det, eventuelt så kan den ha brent opp, sier tjenestestedsleder Nils Bakke ved Vågsøy lensmannskontor.

Han tilføyer kjapt at politiet er usikre på om det i det hele tatt er mulig at en fugl tar fyr såpass raskt og lenge, for så å forårsake en brann.

– Men det kan jo være at det har vært en form for dårlig kontakt der oppe (strømledningen), og at gnistene kan ha slått borti fuglen, og at fuglen deretter tok fyr. Det er det som er teorien. Om det er mulig, er vi som sagt usikre på.

Vågsøy-politiet skal undersøke teorien nærmere i samarbeid med Sogn og Fjordane Energi (SFE).

Tidligere denne uken gikk politiet ut med en melding der de etterlyste en mann med motorsag som ble observert i området i forkant av brannen. Politiet har kommet i kontakt med vedkommende, og han er på ingen måte mistenkt for å ha noe med brannen å gjøre. Politiet understreker at det på nåværende tidspunkt ikke er noen bevis som peker i retning av at brannen var påsatt.

Bakke forklarer også at politiet heller ikke har noen klar formening om hva som forårsaket skogbrannen, som spredte seg til ti mål på det meste.