– Dette var absolutt på tide etter 24 år med den samme logoen, sier en smilende administrerende direktør Sverre Søraa i Coast Seafood etter å ha presentert Måløy-selskapets nye profil på sjømatmessa Seafood Expo Global i Brussel denne uken.

Den nye profilen er utarbeidet i samarbeid med designselskapet Uniform, samt Coast sine egne ansatte, kunder, leverandører og andre partnere.

– I fjor bestemte vi oss for å i enda større grad være et integrert sjømatselskap, der vi blant annet er i ferd med å øke produktbredden slik at kundene kan kjøpe de fleste produktene de ønsker hos oss. I den forbindelse innså vi at tiden også var kommet for å endre logoen, forklarer Sverre Søraa.

Dette er den nye logoen til Coast Seafood som selskapets egne ansatte, kunder, leverandører og andre partnere har utviklet i samarbeid med designselskapet Uniform.

Borte er dermed laksen som har preget Coast-logoen siden selskapet ble etablert i 1994. Nå er det Coast-navnet som skal dyrkes og S-en i den nye logoen er «lagt på rygg».

– Jeg kan si at jeg var positivt skeptisk da jeg så den for første gang. Jeg satt en måned og vridde på hodet, men etter hvert har jeg innsett at man blir nysgjerrig av denne logoen. Man er nødt å ta stilling til den, sier Coast-direktøren, som viser til at utformingen av S-en åpner for en rekke tolkninger.

– Det kan for eksempel se ut som evighetsmerket, en krok som viser styrke eller et bindeledd mellom sjø og land.

– Det vi er flinke på er kjøp og salg av sjømatprodukter, så når vi skal utarbeide en ny profil er vi nødt å søke råd. Men vi mener at vi nå har fått et godt grunnlag som kan stå seg i mange år, sier Sverre Søraa.

Coast Seafood har de siste dagene vært i Brussel med 17 av sine 42 ansatte (nærmer seg 50 ansatte i løpet av 2018).

– Denne sjømatmessa er nummer 1 i verden for sjømatnæringen. Det er en kjempefin og effektiv anledning til å møte mange kunder og leverandører. Vi var her ikke i oppstartsåret 1994, men har vært her siden, avslutter Søraa.

I tillegg til Coast Seafood er andre lokale selskaper som Snorre Seafood, Domstein, Selected Seafood og Star Seafood alle representert på sjømatmessa i Brussel.

Fra Coast Seafood sin stand på Seafood Expo Global i Brüssel.