Lærerstreiken er fortsatt ikke over. Tirsdag holdt Utdanningsforbundet streikemarkeringer i Førde.

Så langt er ingen av lærerne i Vågsøy, Eid, Selje, Bremanger og Vanylven tatt ut i streiken, men en rekke lærere valgte å vise sin støtte.

Tirsdagskveld ble det arrangert streikemarkering i Førde med tog og appeller. 1. nestleder i Utdanningsforbundet, Terje SKyvulstad, deltok også, i tillegg til kulturinnslag fra lokale tillitsvalgte og streikende.

I forkant av streikemarkeringen ventet utdanningsforbundet langt over 1000 deltakere, og medlemmer fra hele fylket ble invitert til markeringen.

Ifølge Aftenposten er lærernes streikekasse på godt over 700 millioner kroner, og den tappes med 10 millioner kroner daglig. Det betyr at lærernes streik kan bli langvarig dersom partene ikke kommer til enighet. Streiken har så langt kostet mellom 70-80 millioner kroner.

Utdanningsforbundet mener at forslaget til den nye arbeidsavtalen ikke er til å godta. Konflikten dreier seg om hvor mye av lærernes arbeidstid som må tilbringes på skolen, og Utdaningsforbundet mener at KS vil redusere fleksibiliteten.