4. september lanserer Snorre Seafood pilotprosjektet «Butikk i butikk». Om det blir en suksess, kan det gi en omsetningsøkning på 10 millioner kroner på sikt, tror daglig leder Steven Jensen.

Hovedaktiviteten til Snorre Seafood på Raudeberg er mottak og foredling av ferskfisk. 80 prosent leveres til grossister, butikker og detaljmarked i Norge, mens resten eksporteres utenlands. Ferskfiskprodusenten driver også egne fiskebutikker.

Den fleksible bedriften, som ble startet i 1997, leter stadig etter nye bein å stå på i det lokale markedet. Nå er planen å etablere seg i Ørsta med et nytt konsept – butikk i butikk.

– Shop in shop-konseptet handler om at vi, i samarbeid med Coop, oppretter en egen butikk, en fiskedisk, inne i Coop-butikken med våre produkter, vår logo og vårt navn, sier daglig leder Steven Jensen i Snorre Seafood.

Egen merkevare

Butikken i butikken vil være Snorres eget utsalg der de selv har ansvar for de ansatte og står for opplæringen. Pilotprosjektet vil bestå av butikk i én butikk, Coop Mega i Ørsta.

– Men om det blir vellykket, ruller vi konseptet ut i andre butikker også, sier Jensen.

– Hva kan dette prosjektet bety for Snorre?

– Bare piloten betyr ikke så mye, men på sikt kan det bety en omsetningsøkning på 25-30 prosent for oss. En økning på rundt 10 millioner kroner, sier Jensen.

Snorre Seafood har ikke lenger løpende kontrakt med Coop.

– Men vi har Norgesgruppen som øker, og er en god og stabil kunde. Men en vet aldri. Vi mistet Coop over natten, sier Jensen.

På spørsmål om hvordan resultatet for 2013 ble svarer den daglige lederen «ingen gullgruve».

– Men vi holder oss på rette siden, og jobber med å bygge opp en kapitalbase, legger han til.

Første halvår av 2014 ser ifølge Jensen greit ut, men han skulle gjerne hatt mer omsetning.

– Vi ligger på cirka 40 millioner i året slik det er nå, sier han.

Satser hjemme

Etter den økonomiske krisen tidligere på 2000-tallet har selskapet bevisst prøvd å få fotfeste i Norge.

– Vi ser at hjemmemarkedet er mer stabilt og bedre betalt, sier Jensen som per i dag har rundt 25 ansatte på lønningslista.