Vi har blitt oppringt av Bjørn Johansen fra Kvam i Hordaland som tidligere denne måneden var i Vestnes og hentet en fritidsbåt. På veien hjem valgte han å stoppe i den nye gjestehavna i Måløy.

– Jeg ble gjort oppmerksom på den nye havna da jeg var i Ålesund. Da jeg kom til Måløy var det mørkt, det regnet og jeg var rimelig trøtt så jeg valgte å legge til kai ved gjestehavna, forteller Johansen.

Morgenen etter våknet han av et dunk i båten.

– Jeg så ingen, men på kaia sto et tøynett med en avis, informativ reklame som jeg hadde bruk for og to ferske rundstykker. Var jeg trøtt så våknet jeg virkelig av dette, skryter båteieren.Etter frukosten besøkte han Radio-TV Service på utkikk etter nye vindusviskere til båten.

– Jeg fikk hjelp til langt over ørene og det var virkelig trivelig å bli møtt av noen som kjente igjen båtfolk, sier Johansen om besøket i butikken under Måløybrua.

Videre gikk handleturen til Brunsvik og Kaibutikken.

– Jeg trengte noe til matlaging i byssen, og der (på Brunsvik) fikk man vite både det ene og det andre. Hadde det ikke vært for dialekten hadde jeg trodd at jeg var hjemme, ler Bjørn Johansen.

Etter å til slutt ha fått hjelp i forbindelse med fylling av drivstoff før avreise, satt båtføreren igjen med et meget godt inntrykk av Måløy da han forlot havna.

– Måløy var en særdeles hyggelig plass å komme til. Det forretningsstanden der gjør for båtturister som kommer i land kan mange lære av, sier Johansen.

Han mener Måløy har stort potensiale for å ta i mot flere småbåtturister med tanke på plasseringen rett sør for Stad.

– På strekningen mellom Vestnes og Hardanger mener jeg Måløy er den beste havna langs kysten, skryter innringeren, som regner det som sikkert at han tar turen tilbake ved en senere anledning.