Synne Seiertun Bjerke (20) har gått i overkant av 50 dager og 600 kilometer.

Den spreke 20-åringen la ut på en lang gåtur for over 50 dager siden. Hun startet nesten ved Femundsmarka, nær svenskegrensen, og avsluttet på Vestkapp fredag kveld.

– Den største oppturen var kanskje da jeg kom til Stadlandet. Det var skikkelig fint vær, og jeg så helt til Vestkapp. Da gikk det opp for meg at jeg var nesten fremme, sier hun til Fjordenes Tidende.

Sammen med hunden sin la Synne ut på langturen.

– Jeg har alltid drømt om å gå lange turer, og tenkte at dette var muligheten nå som jeg var ferdig med skolen, forteller hun.

I løpet av turen opplevde hun mye fin natur, og var heldig med været. Men ikke alt var like rosenrødt.

– Jeg måtte på litt småting underveis, blant annet da jeg gikk ved Dovrefjell. Der møtte jeg må en moskus. I tillegg ble det skikkelig regnvær av og til, og perioder hvor det var veldig varmt i starten, forteller hun.

Men Synne var fast bestemt på å fullføre. Og fredag kveld kom hun endelig i mål.

– Det frister til gjentakelse, men kanskje ikke akkurat samme turen. Jeg vil gjerne gjøre det igjen, for det er noe spesielt med slike turer, mener hun.

I forkant av turen passet hun på å planlegge godt, med en turplan hun fulgte nøye, samt trening, pakking og matlaging.

– Det har gått veldig fint. Sekken var litt tung i starten, men jeg gikk meg i bedre form. En blir jo sprekere jo lengre man kommer. Mot slutten var ikke sekken så tung lengre, sier Synne.