Som en del av en fornyelse av Raudeberg jobbes det med å gjøre dagens Coop-bygg om til et kulturhus.

– Vi ønsker å gjøre hele den første etasjen i Coop-bygget om til et kulturhus, og har i første omgang fått opsjon på å kjøpe etasjen ut oktober, sier Endre Rutledal.

Coop-legger ned butikken fra og med lørdag.

Han er nestleder i Tornado Måløy Fotballklubb som sammen med flere organisasjoner på Raudeberg eier Samfunnshuset i bygda. Eierne har nå etablert en idégruppe som skal jobbe videre med kulturhusplanene fram mot Heim i haust 17.-18. oktober. Samfunnshuset, som ble bygget i 1954, ligger under hundre meter sør for Coop-bygget. Det har utspilt sin rolle, mener Rutledal.

– Det må gjøres en del nødvendig vedlikehold på huset som man ikke har råd til. Blant annet må en vegg byttes ut.

I tillegg gjør mange trapper både utvendig og innvendig bygget utilgjengelig for flere.

– Ingen ønsker å leie det lenger på grunn av tilstanden, forklarer Rutledal.

Prisen er «spiselig»

Da Coop i vår offentliggjorde at de legger ned butikken etter 70 år i bygda, tok Samfunnshus-eierne kontakt med kjeden. Samtalene med Coop har nå altså ført til at gruppen har fått en opsjon på bygget.– Prisen er såpass spiselig at vi tror vi skal klare å få finansieringen på plass.

Det er tradisjon på Raudeberg at når bygda ser et prosjekt det har lyst på så klarer en å organisere finansieringen gjennom blant annet andeler, sier Rutledal, som ikke ønsker å avsløre prisen de har blitt enig om for etasjen som totalt teller 2.000 kvadratmeter.

Fantasien setter grensen

Innholdet i et eventuelt nytt kulturhus er ikke klart.

– Vi ønsker oss et lokale med daglig aktivitet og som kan være åpent for alle lag og organisasjoner i Nord-Vågsøy. Det kan være skolemusikk, band, bingo, treningstimer, ungdomsklubb, quiz, pub... Ja, det er bare fantasien som setter grenser, mener Rutledal.

Coop-butikken stenger denne måneden, og under Heim i haust ønsker idégruppen at bygdefolket besøker bygget for å se på mulighetene.

– Vi må rett og sett spørre bygda om dette er noe man ønsker og om vi skal gå videre med dette, sier Rutledal.