FOTBALL: Geir Ove Refvik mener ikke at Tornado Måløy har et disiplinproblem. Han anker dommen på to kampers karantene.

– Jeg ser ikke på dette som et klubbproblem. Slike episoder oppstår sjelden, mener Refvik.

Onsdag ble treneren suspendert i to kamper på grunn av munnbruk i oppgjøret mot Skarbøvik lørdag. Refvik reagerte så kraftig på dommer Vegard Yndestad, som blant annet viste ut to TMFK-spillere på ett minutt, at han måtte se sluttminuttene fra «tribunen».

– Jeg mistet nok litt kontrollen, og det kan nok hende dommeren har dekning for det han har gjort i regelverket, men jeg mener han må utvise skjønn.

Han viser til at både spillere og trenere gang på gang tar selvkritikk for sine prestasjoner og savner den samme evnen hos dommerstanden.

Ikke lykkes å ta tak

Da Tornado Måløy pådro seg tre gule kort på grunn av munnbruk mot Sogndal2 i vår, slo daværende TMFK-trener Per-Magne Løken fast at det måtte bli stopp på munnbruken mot dommerne.

Lørdag ble det nye kort i boka på Tornado Måløy-spillerne på grunn av protester, og Geir Ove Refvik innrømmer at man ikke har klart å luke bort problemet.

– Nei, det har vi vel ikke. Vi må ta tak i «opponeringen» mot dommerne, men dette har vært en frustrerende sesong på mange måter. Vi sloss i bunnen og har presset på oss, sier han, og er rask med å legge til at dette gjelder for flere av lagene som kjemper i bunnen.

Ifølge statistikkportalen nifs.no har TMFK fått 32 gule og 3 røde kort på 20 kamper. Det er nest mest i avdelingen bak Årdal som har 38 gule og 4 røde kort. Til sammenligning har Eid 21 gule og ingen røde kort.

Har bedt om unnskyldning

Refvik forteller at både han og Sveinung Frantzen har ringt dommer Yndestad og beklaget oppførselen lørdag. I kamprapporten reagerer dommeren på Refviks uttalelse om at han ikke håper han ser dommeren igjen på Refvik stadion i år:

– Det sa jeg til dommerobservatøren fordi jeg mente at det ikke var lurt med historikken fra den kampen. Det var ikke sagt for å håne dommeren, sier Refvik, som understreker at på snart 15 år som trener har han aldri blitt bortvist tidligere.

Gisle Myhre og Sveinung Frantzen har fått henholdsvis én og to kamper karantene.

Les flere nyheter i papiravisen fredag 19. september.