Martine Røys Fosse (20) bruker all ledig tid på å forberede seg til VM i kokkekunst.

Kalvåg-jenta er inne i sitt første år på juniorlandslaget. 17. november setter kokkehåpene kursen mot Luxemburg.

– Det er hektisk, spennende og gøy, samtidig som det er knallhardt å være på laget, sier Martine på telefon fra Oslo.

20-åringen er lærling på restauranten Feinschmecker, og når hun ikke jobber går all fritiden med på å øve til VM.

– Jeg er på jobb på restauranten på dagtid, og så trener jeg i landslagets lokaler hos Bama på kvelden og når jeg har fri.

Perfeksjonisme må nemlig til for å utmerke seg i det virkelig gode selskap. Juniorene møter 14 andre nasjoner i VM. Sverige, Sveits og Danmark er store konkurrenter.

– Det er knallhard konkurranse, men vi går for gull.

Nylig var juniorene på samling hos Bocuse d,Or-kokken Ørjan Johannessen på Austevoll. Den erfarne kokken kom med tilbakemeldinger på varmmaten juniorene skal servere under VM.

– Han var ærlig og rettferdig. Han har jo gjort dette så mange ganger, og han vet hva han snakker om, sier 20-åringen.

Les hele saken i fredagens papirutgave av Fjordenes Tidende.