Fulle hus og lang venteliste får kokk Andreas Foss Iversen til å smile stort. Denne helgen var han gjestekokk i Måløy, men en snart venter kokkelivet i Paris

Andreas Foss Iversen (20) fra Husevåg jobber som kokk ved restauranten Bare i Bergen. Han har tidligere gått kokk- og servitørlinjen ved Måløy vidaregåande skule, men er nå altså i full jobb som kokk ved Bare.

Denne helgen var han derimot tilbake i Måløy for å være gjestekokk på Kraftstasjonen i Måløy sammen med kjøkkensjef ved Bare, Jacob B. Jensen, og med god hjelp fra kokk- og servitørlinjen ved Måløy vidaregåande skule.

– Det var stappfullt, og lørdag var vi overbooka, men fikk heldigvis plass til alle. Slik jeg forsto det, så var det en ekstrem venteliste også. Det er fantastisk kjekt, sier han, som sammen med Jensen hadde ansvar for å lage menyen og rettene.

– Elevene var til god hjelp. De var veldig flinke, sto på og jobbet. Jeg tror de har en bra framtid i kokkeyrket, slår Foss Iversen fast.

Dette er første gang Foss Iversen er gjestekokk på gourmetaften i Måløy.

– Det frister til gjentakelse. Det er alltid kjekt å komme tilbake til noe slikt, forteller Foss Iversen som bor i Bergen.

Men at han blir værende i Bergen er slettes ikke sikkert.

– Jeg har fått et jobbtilbud i Paris, og jeg har lyst å reise litt rundt. Det er en slags gastropub og restaurant. Jeg har vel egentlig allerede takket ja, så det blir nok Paris til høsten, avslører han.

Les hele saken i onsdagens papirutgave av Fjordenes Tidende.