Sel­je kom­mu­ne mangler minst 15 mil­li­oner til 2015 og den nye øko­no­mi­sje­fen me­ner po­li­ti­ker­ne er uan­svar­li­ge når man li­ke­vel sier nei til ei­en­doms­skatt.

– Jeg me­ner det­te er uklokt og for å si det rett ut: di­rek­te uan­svar­lig, sier Geir Kvis­ten til Fjor­de­nes Ti­den­de et­ter at hans for­slag om å inn­fø­re skatt på alle ei­en­dom­mer i Sel­je kom­mu­ne ble av­slått med ni mot åtte stem­mer.

Les også: Lokal kommune inn på Robek-lista

Det var trangt i kom­mu­ne­sty­re­sa­len, men man vil­le hørt en knap­pe­nål fal­le da øko­no­mi­sje­fen, som star­tet i job­ben i som­mer, beskrev en kommune som økonomisk er i knestående.

10,5 mil­li­oner kro­ner i ak­ku­mu­lert un­der­skudd de sis­te to åre­ne blir tro­lig fulgt av en bud­sjett­sprekk på 4,5 mil­li­oner i år (se egen sak side fire). Nes­te år ser det enda ver­re ut. Syv mil­li­oner mang­ler for å få drifts­bud­sjet­tet i ba­lan­se. I til­legg bør kom­mu­nen be­ta­le ned én mil­li­on på tid­li­ge­re un­der­skudd og hå­per en på in­ves­te­rin­ger i kom­mu­nen ser det dår­lig ut.

– Det er så­pass man­ge be­hov at vi bur­de hatt over 10 mil­li­oner til in­ves­te­ring som for eks­em­pel nytt ven­ti­la­sjons­an­legg i sko­len, sier Kvis­ten. For­skjel­len mel­lom be­ho­vet og det Sel­je har råd til er der­med på over 15 mil­li­oner.

Les mer om økonomien i papirutgaven fredag 7. november.