Marine Røys Fosse og resten av kokkelandslaget stakk av med seieren.

26 nasjoner deltok på Culinary World Cup, som arrangeres i Luxembourg.

Blant dem er Martine Røys Fosse fra Kalvåg, som er medlem i det norske junior-kokkelandslaget.

– Det er knallhard konkurranse, men vi går for gull, sa Martine til Fjordenes Tidende før konkurransen sparket i gang.

Martine er nest yngst på landslaget i år. Dessuten har hun aldri konkurrert tidligere.

Det betyr at hun får en litt mindre rolle i årets mesterskap.

På juniorlandslaget er det åtte kokker. Fire av dem skal i ilden, mens de fire andre er med i kulissene.

– De har endret reglene, så nå er vi fire på kjøkkenet i stedet for fem. Og så lager vi mat til 70 gjester, i stedet for 60, forklarte Fosse til Fjordenes Tidende tidligere i år.

Konkurransen er todelt, og består av oppgave med kald mat og en med varm mat.

– Den varme maten skal lages og serveres til 70 gjester på fem timer. Den kalde maten skal stå på et bord som et show. Det skal se bra ut og ha fine farger, men ingen skal spise den.

Alle de åtte kokkene får lage kald mat, men bare fire av dem får legge siste hånd på verket.

– Jeg er på baksiden denne gangen, men de eldste har vært i VM og OL før, så det er rettferdig. Neste gang er det min tur.

I Culinary World Cup konkurrerer en både i varm og kald mat.

Til VG sier manager Sven Erik Renaa at kaldmaten var det som gjorde at Norge trakk det lengste strået.

- Kaldmaten har egentlig vært vårt svakeste punkt. Men i dag var det plutselig vårt sterkeste kort, sier Renaa til VG.

På kokkelandslagets egen blogg skriver de «Nok en gullmedalje til den norske VM-leiren i Luxembourg. Helt fantastisk! Dette er bare helt strålende! Det ble vill jubel på scenen da resultatet ble offentliggjort i går kveld!».