Tradisjonsrik julegate og mange vakre lys er stikkordet når Måløy Handelsforening forbereder byen for jul og julestemning.

– Det skal bli den fineste julegata, slår Liv Hilde Gotteberg fast.

Hun er medlem av julekomiteen til Måløy Handelsforening sammen med Siri Myrestrand, Bianca Hjelle, Arne Evebø og Bjørn Tungevåg.

Lover flere overraskelser

Gjengen har som tidligere år gått for en tradisjonell julemarkering med alt som hører julen til.

I år faller åpningen av julegata på 27. november.

Les Fjordenes Tidende sitt førjulsmagasin her

– Det blir en julegateåpning i god tradisjon, sier Liv Hilde og fortsetter:

– Måløy Musikklag og Frelsesarméen stiller selvsagt. Så blir det servering av gløgg på Torget i Måløy, julenissen kommer med nissegaver, og butikkene har som vanlig lengre åpningstider denne dagen, forteller Liv Hilde, som gleder seg stort til åpningen. Handelsforeningen har i år planlagt mye for store og små, og forsikrer om at flere overraskelser er i vente. Blant annet blir det bålpanne for grilling av pølser, og ansiktsmaling i sentrum, servering av pepperkaker, julebrus- stand og mye mer.

I tillegg vil kor og korps sørge for god julemusikk.

Pynter Sentrumsparken

– Så blir det selvsagt over 70 opplyste juletrær i gata samt julelenkene. Det skal bli mye lys, og i år skal vi også pynte Sentrumsparken, sier Liv Hilde.

For julelys og en fin julegate er en viktig del av julestemningen for Liv Hilde og resten av julekomitéen.

– Vi er veldig opptatt av at julegata skal bli fin, og det er koselig med julelys i gatene, sier hun, og tror det blir en fin og tradisjonell markering av julen i Måløy. Komitéen er i god rute, og forsikrer om at både julefølelsen og julegata vil være på plass tidsnok. Og noen er mer glad i jul enn andre. Liv Hilde gleder seg stort til jul og lyden av julemusikk.

– Jeg elsker jul, jubler Liv Hilde.Og hun er sikker i sin sak om at den gode julestemningen vil komme med eller uten snø i Måløy.

– Det er jo ikke alltid vi får snø til jul, men julefølelse skal vi få ordne.