FOTBALL: Eid vil bli best i Nordfjord for første gang på 25 år.

– Nå har vi tatt innersvingen på Tornado Måløy og den posisjonen skal vi beholde. I tillegg vil vi også forbi Stryn, sier Eid-trener Bjørn Totland. 1990 var året Eid sist hadde Nordfjords beste lag.

Siden da har Tornado Måløy, Tornado og Stryn hatt den posisjonen. I fjor endte Eid 16 poeng bak Stryn.

– Er det mulig å passere Stryn allerede neste år?

– Jeg hører at de bruker mye ressurser på å hente spillere, men vi skal i alle fall redusere forspranget opp til dem neste år.

Som i Skavøypoll og Tornado Måløy blir også de fleste spillerne med videre i Eid. Totland er derimot usikker på hvor mye Øystein og Torbjørn Aabrekk, som bor i Bergen, blir med neste år. Sistnevnte har også fått et tilbud fra Varegg.

Videre er ungguttene Simen Lefdal, Johan Skorge, Jonas Denk og Eivind Skrede i Sogndals søkelys, men Totland forventer å få beholde disse i alle fall fram til sommeren.Marius Henriksen fra Skavøypoll, som er på vei til Eid (se egen sak), er den eneste Totland har bedt om.

– Vi diskuterer ulike spillere og ønsker at de beste unge i Nordfjord skal velge Eid. Steffen Glosvik (kom fra Stryn i år), Jonas Denk (kom fra Sandane i år) og Marius Henriksen er typen spillere vi ønsker.