– Om vi ikke lykkes nå, så tror jeg vi har lukket døren for fiskerimuseet i Måløy, sier ildsjel Kåre Furnes.

Under formannskapsmøtet i Vågsøy forrige uke møtte Kåre Furnes og Nils Myklebust for å komme med innspill til søknaden til kommunen på støtte til Fiskerimuseet. Ildsjelene bak prosjektet mener de er inne i en kritisk fase, og har søkt kommunen om to millioner kroner til prosjektet.

– Hvem vil begynne på nytt om vi ikke klarer det nå, spør Furnes, som nå avventer kommunepolitikernes avgjørelse.

Må ta et valg

De har allerede samla inn 1,5 millioner kroner gjennom sponsorer, men Furnes og Myklebust forteller at de er helt avhengige av kommunens støtte for å realisere prosjektet.

– Vi er klar over at kommunen har det vanskelig på mange måter. Men en må ta et valg på om en ønsker å ivareta den kulturen som har bygd opp samfunnet vårt, sier Furnes. Nå sender han en appell til alle krefter som er interessert i fiskerihistorie og -kulturen om å stå samlet for å få dette til. – Så langt har vi fått møtt stor interesse og gode holdninger, men det trengs også en del klingende mynt for å få det til, sier han.

Furnes estimerer at de vil trenge flere millioner kroner, i tillegg til de 1,5 millionene som er samla inn, for å få museet i havn.

Les mer i papirutgaven fredag 28. november.