Dommen på syv måneders fengsel og 875.000 kroner i erstatning blir stående. Legen som vart dømd seier no at han ikkje kjem til å anke.

Det var i påsken 2013 at den fatale ulykken skjedde på Rv 15 på Bryggja.

En dansk statsborger hadde vært på vakt som vikarlege på Nordfjordeid og kjørte i retning mot Måløy da han på Bryggja kom over i feil kjørefelt og kolliderte med en møtende bil. En kvinnelig sjåfør i den møtende bilen mistet livet. Hun etterlot seg seks barn.

– En ankeomgang hadde vært tung. Det tar tid og en føler det er riktig å sette strek nå for hans side, forteller Paul Inge Angelshaug, som er forsvarer i saken.

I forkant av rettsaka nektet føreren, den danske vikarlegen, straffeskyld. Angelshaug poengterer at det har vært en krevende tid, både før og etter rettsaken.

- Han er i en vanskelig situasjon. Det har vært en forferdelig sak for han å være involvert i. Selve rettsaken var også en voldsom belastning og dommen var tung å lese, men det er mange forhold som gjør at han ikke ønsker å prøve en runde til, sier Angelshaug.

Nå er mannen dømt til syv måneders fengsel, samt betale 875.000 kroner til kvinnens etterlatte.

- Vi vil forsøke å samarbeide med Danmark og Norge for muligheten til å få overført soningen til Danmark. Det er det rasjonelt fornuftige. Han er fortsatt under behandling, som er et element også retten har tatt hensyn til i dommen. Nå er saken på kriminalomsorgens bord og det blir det neste steget, forklarer Angelshaug.