Måløy-selskapet Nordfjord Bygg ble torsdag kveld tvunget til å melde oppbud i selskapet. Morselskapet Måløy Bygg og søsterselskapet Fjord og Hav melder samtidig oppbud.

- Omsetningen har vært stor fra starten av, men utviklingen i selskapet de siste månedene har dessverre vist at det ikke lenger er grunnlag for videre drift i nåværende form. Styret har derfor besluttet å melde oppbud i selskapet, forklarer daglig leder og eier Bjørnar Gangsøy.

Nordfjord Bygg ble etablert i 2012 og har i hovedsak jobbet i to markeder - regionalt som totalentreprenør på bygg og nasjonalt med driftsbygninger for landbruket.

Gangsøy forteller at selskapet har vært opp i 50 ansatte totalt og at det nå er rundt 40 personer som mister jobben som en følge av konkursen. Rundt 20 av disse er stasjonert i Vågsøy, mens de øvrige er håndverkere som har jobbet på prosjekt rundt om i landet.

De ansatte ble orientert om den utfordrende situasjonen før jul og i går gikk altså selskapet til det skrittet om å melde oppbud.

- De ansatte synes selvfølgelig dette er trist og leit. Men vi har fantastiske ansatte og vi som jobber i denne bedriften har gjort alt vi kan, sier den daglige lederen.

Flere leverandører, også lokale, blir rammet av konkursen. Hva som vil skje med påbegynte prosjekter er opp til bostyrer, melder Gangsøy. En bostyrer er ennå ikke oppnevnt.

- Styret er svært leie for at dette vil medføre at flere leverandører ikke vil få oppgjør for leveranser og den belastning dette fører til for kundene våre, forklarer Gangsøy, som verken kan si noe om hvor mye selskapet har utestående eller hvilke byggeprosjekt som blir rammet av konkursen.

Les mer om saken i vår utgave mandag 12. januar.