Arbeid på renseanlegget ved Skramsvatnet fører til at nesten 4.000 personer blir uten rent springvann i fem dager.

– I denne perioden vil råvann komme direkte til abonnentene, opplyser Ottar Svarstad, driftsoperatør for vann i Vågsøy kommune.

Dermed er en nødt til å koke vannet fra springen om en ønsker å drikke det. Kokevarselet fra Vågsøy kommune starter mandag 16. februar og gjelder for abonnenter i Måløy og vestover til Vågsvåg, i tillegg til husstander på fastlandet i områdene fra Trollebø til Skavøypoll. Varselet gjelder fram til fredag 20. februar og totalt 3.942 personer blir rammet.

I denne perioden blir vannet kun behandlet med klor, i stedet for å gjennomgå den normale filtreringsprosessen.

– Fargetallet på springvannet vil derfor være høgere enn normalt. Vanligvis ligger det på rundt fem, men i denne perioden vil det ligge på mellom 20 og 30. Mattilsynet krever at fargetallet på drikkevannet ligger under 20, forklarer Svarstad.

Årsaken til varselet er at kommunen skal bygge om anlegget til individuell filterregulering, noe som både vil gi større kapasitet og en jevnere drift på hvert filter, ifølge Svarstad.

– Det nye systemet vil også øke anleggets produksjonskapasitet med 20 prosent. Det betyr at vi kan forsyne abonnenter i Raudeberg med vann under byggeprosessen som starter der neste år.

Les mer i papirutgaven av Fjordenes Tidende