Folk gikk mann av huse for å se Torbas-rederiets nye stolthet bli døpt lørdag.

– Det er fantastisk å se interessen. Jeg er helt overveldet. Nå gleder jeg meg bare til resten av dagen, sier reder Tore Lyng, etter å ha sett det som må ha vært nærmere 1.000 mennesker strømme til Stadyard-verftet på Raudeberg for å ta en kikk på fylkets største ringnotbåt, MS Torbas.

Jobbet til det siste

Det ble knapt med tid for å få båten i orden til dåpen, men det gikk, og rederne berømmer Stadyard, underleverandører og alle gode hjelpere.

– Vi begynte på kinosalen fredag kveld, og fikk den ferdig i løpet av natta. Ingen var negative, sier Agnar Lyng.

– Vi har aldri hørt noen klage. Viljen til å stå på har vært enestående, sier Tore Lyng, som kaller båten et prakteksemplar.

– Vi klarer det meste på en liten plass, i en liten bygd, bare vi står samlet, sier han.

En ære å være gudmor

– Jeg syntes det var litt høyt opp, men jeg var mest redd for at flasken ikke skulle knuse. Jeg hadde faktisk mareritt før dåpen om at flasken var av plast, ler Rebekka Lyng (20).

Som båtens gudmor spøkte hun i talen om pliktene som følger det ærefulle oppdraget.

– Jeg har googlet det. Det er vanlig å følge opp med brev, kort og besøk med jevne mellomrom. Og til jul bør en lage kake eller gi konfekt, sier hun, og legger til:

– Det er en flott båt. Jeg håper det blir en god og trygg arbeidsplass for de ansatte.

Festmiddag og dans

Dåp og åpen båt ble fulgt opp med festmiddag, samt dans og underholdning i en flott pyntet verkstedhall. Aktiv Raudeberg, som har hjulpet Torbas og Stadyard med å arrangere folkefesten, er strålende fornøyd.

– Det kom mer folk enn jeg har sett i Raudeberg sentrum på veldig mange år, sier Edvard Iversen, som sier folk har satt stor pris på å bli inkludert.

– Rederne har feiret sammen med bygda. Det er veldig spesielt, og veldig hyggelig.Rederne selv var også fornøyd.

– Det har vært en utrolig fin dag. Hvis antallet oppmøtte her er et tegn på interessen for fiskeri, går vi lyse tider i møte, sa Agnar Lyng– Jeg er veldig stolt av dagen og håper båten vil svare til forventningene, sa Tore Lyng.