Nordfjordnett har sendt en felles melding til kommuneansatte i regionen om at de må begrense streamingaktiviteten på arbeidsplassen.

- Nettet går vesentlig tregere fordi mange streamer VM-sendingen direkte på PC, nettbrett og mobil, sier daglig leder Sigurd Muldsvor og legger til:

- Vi ser en tendens til at folk har lyst til å følge med på innspurten, for eksempel under stafettene. Når alle da sitter på hver sin enhet for å følge med på dette er det en stor belastning på bredbåndet.

Han oppfordrer derfor de ansatte til å heller samle seg rundt én skjerm, slik at nettverksforbindelsen ikke blir påvirket i like stor grad.

- Alt tar lengre tid på nettet når folk ser direktesendingene over nettet på ulike enheter. Da er det mye bedre å stelle i stand til et fellesrom. Men det er jo selvfølgelig opp til hver enkelt kommune hvor mye de vil tillate de ansatte å styre med dette i arbeidstida.

Rådmann i Vågsøy kommune, Knut Ove Leite, bekrefter at han har mottatt e-posten fra Nordfjordnett.

- Men vi forutsetter at folk er på arbeid for å jobbe, ikke for å se på VM. Jeg har heller ikke registrert at dette har vært et problem i Vågsøy, sier han.